maanantai 18. toukokuuta 2015

Pesätaistelua ja englantilaista toffeeta




Meillä on menossa varsinainen pesätaistelu lintujen kanssa. On pidetty halkoja pari vuotta katoksen alla ja nyt on tarkoitus siirtää ne oikeaan liiteriin. Halkojen välistä löytyi kaksikin vanhaa linnunpesää ja kyllähän me viime kesänä huomattiinkin linnun siellä touhuavan. Mutta nyt takaseinustalta löydettiin aivan tuore ja uusi pesä. Vähän mietitytti mitä tehdään, mutta sitten otettiin se pois. Joka tapauksessa siellä liikuttaisiin ja puita siirreltäisiin niin, ettei pesimärauhaa linnulla olisi. Joku toinen lintu olisi uskonut kerrasta, mutta tämäpä ei luovuttanut. Yön aikana oli uusi pesä ilmestynyt toiselle nurkalle. Sateiden takia jouduttiin nyt pitämään taukoa puuhommista, joten katsotaan ja mietitään, miten sen kanssa tehdään. Ja suostuuko lintu siihen pesimään kun nyt aletaan vierestä halkoja kärräämään.




Kävimme viikonloppuna vähän reissaamassa. Erämessuillakin pysähdyimme ohikulkiessa ja siellähän katseltavaa riittää. Tyttö keräili karkkeja ja maistiaisina olleita ruissipsejä taskuihin, ja niitä naposteli pitkin päivää. Ei tullut ainakaan nälkä kesken kaiken. Ehkä mielenkiintoisin osasto löytyi teltasta, jossa oli täytettyjä eläimiä. Todella aidon ja elävän näköisiä kaloja, lintuja ja kaikenlaisia otuksia.




Eräässä kojussa ulkona myytiin englantilaista toffeeta. Valtavasti erinäköisiä paloja tarjolla, enkä minä tietenkään voinut ohittaa niitä. Yritin valikoida vain sieltä täältä muutamia eri makuja pussiin, mutta kyllä niistä silti kertyi painoa. Maksaessa sitten tuntui että ehkä vähempikin olisi riittänyt... Mutta hyviä ne oli, voin suositella muillekkin. En ollut aikaisemmin tuollaisiin törmännyt, mutta varmasti ostan uudestaan jos jossakin vastaan tulee.




Talvivaatteita onkin vähitellen uskaltanut pestä kesän alta pois. Tosin ainakin viime päivinä olisi ollut toppatakillekkin käyttöä. Niin kylmä ja kolea on sää ollut. Jospa se kesä on kuitenkin tulossa tännekkin.