lauantai 31. tammikuuta 2015

Mustikkapiirakka hillotäytteellä

Pitkään aikaan en ole leiponut mitään makeaa eli hyvin on pitänyt  päätös vähentää makean syömistä. Nyt katselin että itsetehtyä omenahilloa on aika paljon, niin että voisin tehdä niistä omenapiirakan. Oma mummoni teki aivan huippuhyvää omenapiirakkaa ja samanlaista suunnittelin. Mutta sitten tuli toive, että tekisinkin mustikkapiirakkaa ja vielä pullataikinapohjaista. Tavallisesti teen toisentyyppisen pohjan, mutta voihan sitä kokeilla välillä muutakin.




Netistä löysin Kotilieden sivuilta mustikkapiirakkaohjeen, jota muokkailin omaan vuokaan sopivaksi. Alkuperäinen ohje oli tarkoitettu pellille tehtäväksi, enkä nyt niin isoa halunnut tehdä. Seuraavanlaisella ohjeella valmistin piirakan:

1,25 dl maitoa 
0,5 pussia kuivahiivaa
0,5 dl sokeria
0,5 tl suolaa
40-50 g voita
n. 3 dl vehnäjauhoja

Täytteeksi laitoin mustikkahilloa. Siis 2 dl mustikkahilloa, 1 rkl perunajauhoa ja n.0,5 tl vaniljasokeria




Lopputuloksena olikin hyvin maistuva ja jopa kehuja saava piirakka. Tyttö ei tavallisesti ole hirveän innokas syömään marjapiirakoita tai  paljon muutakaan makeaa leivonnaista, mutta tuota piirakkaa popsi tyytyväisenä. Ja kun piirakan päälle laitettiin vielä vaniljakastiketta, niin täytyy itsekkin myöntää että oli hyvää. Kannattaa syödä heti tuoreeltaan, silloin on parhaimmillaan. Varmaan teen joskus muulloinkin tuolla samalla ohjeella.



Tuli tuota makean herkuttelua lisääkin, sillä tyttö oli kutsuttu serkkunsa synttäreille. Ja siellähän oli taas vaikka minkälaista tarjottavaa kakun lisäksi. Onneksi on ollut lumitöitä ja hoitokoira lenkitettävänä, joten liikuntaa on tullut ehkä herkkujen edestä.