keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Leivotaan lämmintä leipää

Leipominen on jäänyt nyt todella vähäksi joulun jälkeen. Joululeipomuksiakin on vielä pakastimessa ja yritetty niitä vieraille syöttää. Itse ollaan jätetty makean syöminen ainakin toistaiseksi. Aikaisemmin tuli kahvin kanssa aina jotain naposteltua, jos ei muuta niin ainakin keksejä löytyi komerosta. Ja alkaahan se näkyä jossakin. Nyt tehtiin yhteinen päätös että pakastimesta ei oteta mitään sulamaan ja leivota ei ennenkuin on pakko vieraita varten. Ja aika hyvin on päätös pitänyt eikä enää tee mielikään herkkuja. Kun eivät ole näkyvissä, niin eivät ole mielessä.




Joskus on hankala keksiä mitä laittaisi välipalaksi. Jääkaapista löytyi nyt kulhosta aamupuuron tähteitä. Laitoin puuron kulhoon, sekoitin siihen lämmintä vettä, suolaa ja vehnäjauhoja, kuivahiivaa sekä lopuksi loraus öljyä. Annoin taikinan kohota ja taputin pellille. Ja niin oli tiedossa välipalaksi tuoretta leipää.




Käytin taikinaan tattaripuuroa ja tattari maistuikin leivässä aika kivalle. Meinasi koko leipä tulla samantien syödyksi, mutta jäi sentään muutama palanen lautaselle.