maanantai 12. tammikuuta 2015

Tattaripuuroa ja Ikean hyllyjä



Sunnuntaiaamuna keitimme tattaripuuroa. Maistoimme sitä ensimmäisen kerran Virossa ollessamme. Siellä tattaria käytetään paljon, joten pitihän sitä sitten itsekkin kokeilla. Tattari on aika voimakkaan makuista, joten kaikille se ei varmasti uppoa. Mutta meillä se maistuu tytöllekkin, joten toimme mukanamme jonkin verran tattaria, vaikka onhan sitä Suomessakin myytävänä. Tattarirouheet, maito ja vähän suolaa haudutuskattilaan, siinä hautuvat aikansa niin tulee pehmeää ja herkullista puuroa. Puuron päälle vielä itse tehtyä omenahilloa, niin on hyvää.




Viikonlopun saldona oli myös Ikeassa käynti. Tytön huoneeseen oli aikaisemmin jo hankittu Ikeasta kirjahylly tavaroille, mutta ei vielä silloin kaikki mahtuneet hyllyyn. Joten mukaan otettiin nyt pari hyllyä lisää. Joulupukki toi lahjaksi Lundby-nukketalon ja nyt on  sillekkin oma paikkansa.




"Nukkehyllykköön" laitettiin myös barbit ja nukenvaatteet laatikoihin piiloon. Tyttö piirteli lappusiin havainnollistavia kuvia siitä, mitä missäkin laatikossa on. Kyllähän tuostakin kuvasta ymmärtää että nukenvaatteita ja nukkeja on laatikossa.




Nukkekoti on vielä vailla oikeita huonekaluja ja asukkaita. Niitä hankitaan pikkuhiljaa. Aika hintavia ovat puiset huonekalut, joten etsitään niitä ajan kanssa. Tai voisihan niitä yrittää nikkaroida itsekkin. Luulen että meidän tytölle kelpaisi omatekoisetkin, jos ne vain näyttävät siltä miltä pitääkin.




Lumi painaa puita maata kohti. Meilläkin on kotitiellä kivan näköinen kaariholvi, jonka alitse saamme kulkea.