sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Keikauskakku puolukasta



Tulipa leivottua pitkästä aikaa, tällä kertaa tuli keikauskakku puolukasta. Ohjeen olen joskus poiminut Atrian grillausvihkosesta, ilmeisesti kakku oli tarkoitettu grillauksen jälkiruuaksi. Tämä leivonnainen näyttää maistuvan niillekkin, jotka eivät tavallisesti makeaa paljon syö. Ei siis ole mitenkään imelää, mutta silti niin hyvää. Tavallisesti käytän kakkuun raparperiä, mutta nyt piti saada pakkasesta puolukkaa käytettyä, joten tuli siis puolukkakeikauskakku.


Keikauskakku

4 kananmunaa
2,5 dl sokeria
1 tl suolaa
1,5 tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoa
0,5 dl öljyä
2 dl porkkanaraastetta
500 g raparperia, marjoja, hedelmiä
1 rkl voita
1 dl fariinisokeria




Paistovuoka voidellaan ja pohjalle ripotellaan fariinisokeria. Marjat tai hedelmän palat laitetaan vuokaan fariinisokerin päälle. Vatkataan kananmuna ja sokeri vaahdoksi. Lisätään sekoitetut kuiva-aineet, öljy sekä porkkanaraaste. Sekoitetaan nopeasti. Taikina kaadetaan vuokaan ja paistetaan 160 asteessa noin 40 min. Kakkua jäähdytetään hetki ja kumotaan vadille. Maistuu siltään, mutta vielä parempaa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.