torstai 30. huhtikuuta 2015

Valkeaa vappua



Ennätimme jo iloita siitä, että lumet alkavat olla jo pihamaalta sulaneet, muutamaa kohtaa lukuunottamatta. Krookukset innostuivat jo kurkistelemaan ja työntämään nuppuja esiin. Ja tytön riemuksi hänelle nimettyyn kukkapenkkiinkin alkoi tulla kevätkukkia. En kyllä millään muista, mitä nuo valkeat kukat on nimeltään mutta täytyy etsiä jostain nimi niillekkin. Aika vähän ollaan itse kukkia istutettu, vaan lähes kaikki on entisten asukkaiden perua. Mielenkiinnolla aina odotetaan mitä mistäkin esiin putkahtaa. Pari jänistä on hypellyt talon vieressä metsikössä ja välillä eksyneet pihamaallekkin. Niitä on ollut kiva ikkunata seurailla.




Mutta ei ollut pitkäaikainen ilo kevään tulosta. Vappuaaton aamuna herätessä maisema oli kovin valkoinen. Ja kukkapenkit krookuksineen syvällä lumipeitteen alla. Lunta oli satanut ainakin 15 cm. sähkötkin olivat yöllä muutaman tunnin myrskyn takia poikki. Onneksi sentään oli vielä talvirenkaat autossa, niin pääsi tyttökin kunnialla hoitopaikkaansa.




Tytöllä oli vähän murhemieli sen takia, että hiekkalaatikolla kaikki lelut jäi nyt lumen alle. Mutta eiköhän ne sieltä vielä esiin paljastu. Aurinko on paistanut koko päivän ja lämpöä riittänyt, joten kai tuo lumi joskus sulaa pois. Ei kyllä kovin keväiset vappufiilikset nyt ole. Valkeaa vappua siis täältä!