torstai 2. huhtikuuta 2015

Sitruunatorttu pääsiäiseksi

Tänä pääsiäisenä ei meillä ole kovin runsaita leipomuksia ole. Tavallisesti jotain rahkapiirakkaa ym olen tehnyt, mutta nyt jäi tekemättä. Muistin kuitenkin että minulla on yksi hyvä ja helppo sitruunatortun ohje, joka sopii kyllä pääsiäiseksi.




Sitruunatortun ohje:

Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
200 g sulatettua voita/margariinia

Kuorrute:
3 dl vettä
2 dl sokeria
3 munaa
2 tl raastettua sitruunan kuorta
6 rkl sitruunan mehua
3 rkl perunajauhoa
50 g voita

Vaahdotetaan pohjaa varten munat ja sokeri. Lisätään jauhot ja leivinjauhe. Lopuksi sulatettu rasva lisätään joukkoon. Kaadetaan taikina vuokaan ja paistetaan 175 asteessa n. 30 min. Pohjan voi paistaa joko irtopohjavuoassa tai sitten kumota jäähtyneen tavallisesta piirakkavuoasta vadille.

Pohja saakin jäähtyä kunnolla ennenkuin kuorrutetta aletaan tehdä. Kattilaan laitetaan ja sekoitetaan kaikki muut kuorruteaineet paitsi ei voita vielä. Tätä seosta keitetään kunnes se sakenee paksuhkoksi kiisseliksi. Viimeiseksi sekoitetaan voi mukaan.

Kuorrute levitetään nopeasti pohjan päälle. Seos alkaa jähmettyä aika pian, joten mitä nopeammin toimii sen kiiltävämpi ja kauniimpi pinta sitruunatorttuun tulee.




Täytyi jo maistaa yksi palanen. Hyvää oli kuten muistelinkin. Tätä voi tarjota pääsiäisvieraillekkin. Hyvää pääsiäisen aikaa kaikille!