tiistai 31. maaliskuuta 2015

Rakennellaan linnunpönttöjä

Työhuoneen ikkunasta näkyy suoraan puuhun, jossa riippui meidän ainoa linnunpönttö. Sen ympärillä alkoi olla jo aikamoinen hyörinä. Lopulta taisivat talitintit vallata sen omakseen. Tulipa sitten mieleen, että täytyy kai niitä pönttöjä tehdä enemmänkin, niin riittää muillekkin pesijöille oma mökki. Kun tyttö kuuli, mitä lähdetään rakentelemaan, hän katosi omaan huoneeseen. Kohta tuli takaisin jonkun piirustuksen kanssa. Siinähän oli tulevan linnunpöntön malli, joten paperia täytyi tietenkin pitää esillä ja muistaa katsoa aina välillä siitä ohjetta.




Saatiin kolme linnunpönttöä näin ensialkuun valmiiksi. Jäi lautaa jäljelle sen verran, että pari pönttöä vielä tulee, kunhan seuraava innostus iskee. Ne varsinaiset muuttolinnut kun ovat vielä tulematta, niin ei kai haittaa vaikka niille jää joku pönttö.




Sitten vain sopivia puita etsimään ja tikkaita pitkin kiipeilemään. Eikä tarvinnut kauan odotella, kun alkoi kaikkien pönttöjen oviaukolla käymään kurkistelijoita. Tikkakin kuulema oli yrittänyt nakutella aukkoa isommaksi tulevaa pesän ryöstöretkeä varten.




Seuraavana aamuna olikin maisema jo tälläinen. Talvi tuli takaisin joten saa linnunpönttöpuuhat ja muutkin kevättouhut olla jonkin aikaa rauhassa. Jospa se kevät tulisi pian takaisin.