tiistai 24. maaliskuuta 2015

Kana-ananaspannukakkua iltapalaksi

Välillä tulee päiviä tai pikemminkin iltoja, jolloin kaipaa vähän vaihtelua iltapalaan. Pari päivää sitten piti keksiä jotakin suolaista leipomista, joten ei muuta kuin tutkimaan mitä jääkaapista ja pakastimesta löytyy. Ja sitten miettimään mitä niistä saa aikaan.
  



Lopputuloksena uuniin laitettiin piirakkavuoka, jossa oli kana-ananaspannukakku. Ohjeen sovelsin itse joskus kauan sitten Pirkka-lehdessä olleiden Bratwurstipannukakun ja vihannes-kinkkupiirakan ohjeita yhdistelemällä. Onnistumista en uskaltanut edes arvailla, ennenkuin muu perhe oli maistellut ja antanut oman arvionsa. Tyttö tuli kesken leikkien nuuskuttelemaan, kun oli kuulema niin hyvältä tuoksunut. Ja hyvin tämä pannukakku maistui kaikille, joten voi tehdä joskus uudestaankin. 




Tässä kana-ananaspannukakun ohje:

Pohja:
3 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoa
0,5 tl suolaa
0,5 tl oreganoa
0,5 dl ruokaöljyä
3 kananmunaa

Täyte:
300 g maustamatonta broilerisuikaletta
1 prk ananaspaloja
1 sipuli
Mausteita: suolaa, basilikaa, paprikajauhetta, pippuria yms.

Maitoon sekoitettiin vehnäjauhot, suola ja oregano. Annetaan taikinan turvota sen aikaa kun tehdään täytettä. Paistinpannussa ruskistetaan broilerisuikaleet sekä sipuli ja laitoinpa ananaksenkin vähän myöhemmin sekaan. Sitten vain maustetaan oman maun ja mielen mukaan. Tämän jälkeen jatketaan taikinan tekoa eli lisätään kananmunat maito-jauhoseokseen sekä ruokaöljy. Lopuksi kaadetaan taikina piirakkavuokaan ja ripotellaan täytteet päälle. Paistetaan 200 asteessa n. 30 min.




Huomenna on tarkoitus tytön kanssa askarrella virpomisvitsojen kimpussa. Kerhossa olivat kylväneet ruohoa pilttipurkkiin, jonka olivat maalanneet ja askarrelleet tipuksi. Tulee varmasti ihan hieno, kunhan ruoho kunnolla kasvaa ja tuuheentuu. Kyllä niiden ensimmäisten ruohonkorsien nousemista odotettiinkin hartaasti. Ensimmäiset irtosivat juurineen mullasta, kun niitä piti ihastella ja kokeilla. Mutta onneksi siemeniä oli laitettu reilusti mullan alle piiloon.