lauantai 20. joulukuuta 2014

Piparipullat

Tänään oli taas joululeivonnaisten vuoro. Rusinapullat kuuluvat ehdottomasti jouluna kahvipöytään, mutta nyt ajattelin koettaa myös jotakin erilaista. Aikomukseni oli ensin tehdä sellaisia pullia, joissa piparitaikina tulee pullien päälle, mutta törmäsin netissä toisenlaisiin piparipulliin. Pullataikina kaulittiin levyksi, piparitaikina kaulittiin myös ja laitettiin pullataikinan päälle. Sitten vaan kieritellään rullalle ja paloitellaan vuokiin. Oli helppoja ja tuli myös hyviä. Maistuivat joululta.




Tytöllä oli tänään vähän kurja päivä sairastelun vuoksi, joten lupasin että kokoamme viimenkin piparkakkumökin. Tähän mökkiin olin ostanut taikinan valmiina kaupasta, en viitsinyt enää toista taikinaa tehdä itse. Sulatetulla sokerilla kiinnitin seinät ja sitten yhdessä koristeltiin koko mökki. Tuli tytön mielestä hieno, ei haitannut pienet vinksoitukset sinne tänne. Ja heti seuraavaksi kyselikin, milloin mökin saa syödä pois.




Jäljelle jääneet karkeilla ja sokerikuorrutteella tyttö halusi vielä koristella muutamia pipareita. Aika hellyttävän näkönen tuli tuosta kissasta.