tiistai 9. joulukuuta 2014

Lumihiutaleita taivaalta

Parin vesisateisen päivän jälkeen taivaalta leijaili lumihiutaleita. Lunta tuli vain sen verran, että maa juuri ja juuri näytti valkoiselta, mutta heti maailma muuttui paljon valoisammaksi. Uloskin oli taas ihan kiva lähteä. Alkoi jopa tuntua vähän jouluiselta, joten tonttu sai luvan siirtyä koristamaan ovikranssia. Siinä se hymyillen tervehtii ovelle tulijaa.




Huomasin, että nuo punertavat vuorenkilvet ovatkin aika hauska näky kivirykelmän keskellä, varsinkin nyt kun maa sai vähän valkeaa väriä. Tuollasia kivikasoja meillä onkin vähän joka puolella tonttia. Joka kesä olen raahannut kiviä parempaan paikkaan ja asetellut niitä nätimmin. Kivikkoistutuksien suunnittelua ja koko kiviurakkaa taitaa riittää vielä kauan.




Kävimme tytön kanssa metsässä tekemässä ulos ruukkuihin asetelmia. Oli tarkoitus kerätä puolukanvarpuja, mutta tuntui ettei sopivaa puolukkamätästä löytynyt. Otin sen sijaan kiven päältä sylillisen sammalta jonka tyttö halusi välttämättä itse laittaa astiaan. Ja siitähän tuli oikeasti hieno. Ei tarvinnut mitään erityistä asettelua. Kyllä tuollaista sammalpalloa kelpaa katsella.